close

The Heiresses vant fire priser på Berlinalen

Den Sørfond-støttede filmen The Heiresses av Marcelo Martinessi vant hele fire priser på filmfestivalen i Berlin nå i helgen.

Av 26. feb 2018

The Heiresses fikk støtte fra Sørfond i 2016, og er en co-produksjon mellom Paraguay, Tyskland, Uruguay, Norge, Brasil og Frankrike. Hovedprodusenten er La Babosa Cine fra Paraguay.

I løpet av Berlinalen mottok filmen hele fire priser: to sølvbjørner, FIPRESCI-prisen og The Readers Teddy Award. Hilde Berg, norsk co-produsent på filmen, er svært fornøyd med oppholdet i Berlin;

”Det er en fantastisk mulighet for en film fra et lite og ungt filmland som Paraguay å bli invitert til hovedkonkurransen i Berlin. Å reise hjem med fire priser er utrolig gøy. Deltagelse i Berlin har betydd mye for filmen, både det å bli vist for et stort internasjonalt publikum og anerkjennelsen som ligger i prisene den mottok.  I tillegg har den fått flotte kritikker, og den har blitt solgt til en lang rekke land,” sier Berg.

Filmens regissør Marcelo Martinessi ble i intervjuet med den paraguayske avisen El Pais spurt om tilstedeværelsen på Berlinalen:

”Paraguay har lenge vært et mørkeland når det kommer til film. Det lages ytterst få uavhengige filmer, og det lille som er blitt gjort er kun blitt vist i Paraguay. Berlinalen har vært en døråpner for oss.”

Filmen får sin offisielle skandinaviske premiere på festivalen i november.

Om The Heiresses
Chela og Chiquita, som begge kommer fra rike familier i Asunción, Paraguay, har vært sammen i over 30 år. Når vi møter dem har deres økonomiske situasjon forverret seg, og de ser seg nødt til å selge en rekke eiendeler. Chiquita, som er nedtynget av gjeld, blir fengslet og anklaget for bedrageri, noe som fører til at Chela møter en helt ny hverdag. Uten å ha kjørt bil på mange år bestemmer hun seg for å starte en lokal taxibedrift for elder, rike kvinner. I sin nye hverdag møter Chela den mye yngre Angy som gir henne et nytt syn på livet.

Om Martinessi
Filmskaper og manusforfatter fra Paraguay. Studerte kommunikasjon ved det katolske University of Asunción og på London Film School. Kortfilmene hans handler om litteratur og minner, og har blant annet blitt vist på Berlinalen. Han var produsent på den første offentlige TV-kanalen i landet fra 2010 til statskuppet i juni, 2012. Landets politiske kaos resulterte I filmen La Voz Perdida, som vant beste kortfilm på filmfestivalen i Venezia i 2016.