close

Bli frivillig på årets festival

Til den 28. utgaven av Film fra Sør-festivalen trenger vi rundt 90 engasjerte folk som har lyst til å bidra til gjennomføringen av Oslos største filmfestival. Vil du være med? Nå kan du melde deg som frivillig. Påmeldingsskjema ligger nederst på denne siden.

Av 30. sep 2018

Innsatsen til hver og en av våre dyktige frivillige er helt nødvendig for at vi skal kunne gjennomføre Film fra Sør 2018. Nedenfor kan du lese om årets frivilliggrupper, hva vi forventer av deg og hvilke goder du får som frivillig. I påmeldingsskjemaet blir du bedt om å oppgi hvilke områder du er mest interessert i å jobbe med, og gjerne litt om motivasjon bak dette. Vi kan dessverre ikke garantere at alle får førstevalget sitt, men vi skal gjøre så godt vi kan slik at alle får gjøre noe spennende!

NB! Du må ha fylt 18 år innen 8. november 2018 for å kunne være frivillig på Film fra Sør-festivalen.

Påmeldingsfristen er 1. oktober.

Hva forventer vi av deg som frivillig?
Vi forventer at du setter deg inn i nødvendig informasjon, møter opp til avtalt tid og bidrar så godt du kan til arbeidsøkten er over. Vi setter også stor pris på at du er imøtekommende overfor vårt festivalpublikum, gjester og andre frivillige! Ved å godta vilkårene for frivillig arbeid hos oss forplikter du deg til å jobbe mellom 20 og 30 timer. Film fra Sør-festivalen varer i hele 11 dager, så du vil få god tid til å se mye film!

Hvilke goder får jeg som frivillig?
Du får møte mange spennende mennesker, du får nyttig arbeidserfaring og innsikt i hvordan en stor filmfestival drives. Alle frivillige får festivalpass til en verdi av 1200 kr. Passet gir deg adgang til alle ordinære filmvisninger og arrangementer under festivalen. De frivillige inviteres til et infomøte med sin gruppeleder i forkant av festivalen, og får utdelt festivalens t-skjorte og nett for 2018. Etter endt arbeid vil du få en arbeidsattest som dokumenterer din innsats.

Hva kan jeg jobbe med?

Informasjon
Infogruppa bemanner Film fra Sør-festivalens infostands under festivalen, og distribuerer infomateriell rundt i byen. Gruppa sørger for at Film fra Sør er synlige før og under festivalen ved å distribuere programmagasiner og flyers. På stand er du festivalens ansikt utad i møte med publikum. Din primære oppgave er å være godt informert om filmprogrammet. Du skal kunne svare på praktiske spørsmål knyttet til festivalen, inspirere de besøkende og sørge for synlighet og tilgjengelighet av informasjon på alle festivalens visningssteder. I tillegg vil du få ulike praktiske oppgaver knyttet til visningsstedene, som administrasjon av gjestelister og billetter. Du vil også kunne bli bedt om å innlede filmer, men dette er ikke et krav! Dette er den største frivilliggruppa.

Arrangement
Arrangementsgruppa sørger for den praktiske gjennomføringen av festivalens fester og spesialarrangementer både i forkant av og under festivalen - som utekino, åpningsfest, kulinarisk kino, mottakelser og avslutningsfest. Gruppa har ansvar for dekor, vakthold, rigging, servering, innkjøp og andre praktiske oppgaver – med et felles mål om å skape den gode festivalstemningen hos publikum! Det er en fordel om du er fleksibel og kan jobbe både på dag- og kveldstid.

Gjesteguide
Hvert år inviterer vi 10-15 internasjonale gjester til Film fra Sør-festivalen. Gjesteguidene møter gjestene på flyplassen ved ankomst, sørger for at de får all informasjonen de behøver, og følger opp gjestene under hele oppholdet deres i Oslo. Som regel får man ansvar for én gjest, men dette avhenger av lengde på gjestenes opphold. Det er en fordel om du snakker andre språk enn norsk og engelsk, og er godt kjent i Oslo. Du bør være fleksibel på dagtid i festivalperioden.

Innholdsproduksjon
Du assisterer redaksjonen med korrektur, oversettelse av tekster til engelsk og bildebehandling, og skriver og leverer saker til nettsiden før og under festivalen. Du må ha god språkfølelse og skriveferdigheter både på norsk og engelsk, og være fleksibel mtp. arbeidstid. Ønsker du å jobbe med innholdsproduksjon kan du sende en kort arbeidsprøve til johanner@festivalkontoret.no i tillegg til å fylle ut påmeldingsskjemaet.

Sørfond Forum
Sørfond er et filmproduksjonsfond som arrangerer et årlig pitcheforum for filmskapere fra Sør under Film fra Sør-festivalen. Som frivillig hjelper du til med organisering og avvikling av selve arrangementet, og er vertskap for de inviterte filmskaperne. Sørfond-gruppa er derfor en miks av arrangement og gjesteguide. Du må være tilgjengelig på dagtid i perioden 12. - 14. november.

Vi håper du vil være med på å lage årets Film fra Sør-festival!

Spørsmål? Send oss gjerne en e-post.

FRIVILLIGPÅMELDINGEN ER NÅ STENGT