close

Matangi/Maya/M.I.A. på Øyakino

Varm opp til årets Øyafestivalen med pulserende cubanske rytmer. Lørdag 4. August kan du få med deg dokumentaren Matangi/Maya/M.I.A. på årets Øyakino.

Av 1. aug 2018

Film fra Sør presenterer i samarbeid med Another World Entertainment, Øyafestivalen og Nordisk Film Kino, den den fengende og politiske musikkdokumentaren Matangi/ Maya/ M.I.A.

Visningstider: Lørdag 4. august kl. 18.00
Sted: Ringen kino
Billetter: 130,- / 75,- for publikum med Øyapass/ armbånd (rabatterte billetter kan kjøpes på Ringen kino mot fremvisning av pass).

Kjøp billetter til fredag 4. august her 

Om filmen
M.I.A. (Missing in Action) alias Mathangi Arulpragasam alias Maya er både verdenskjent britisk-tamilsk rapper, aktivist, klesdesigner og musikkprodusent, og er kjent for superhiter som «Paper Planes» og «Bad Girls». Oppvokst i Jaffna nord på Sri Lanka, med en far som tidlig fikk en fremskutt posisjon hos de tamilske tigrene, ble de første årene i hennes liv dypt preget av den voldsomme borgerkrigen som endte meget tragisk for tamilene.

I en av årets beste og sterkeste musikkdokumentarer følger vi Mayas reise fra tenåring i London til popstjerne på verdens musikkscene, der hun kombinerer musikken med et aktivistisk korstog for tamilenes kamp og ettermæle, i kjølvannet av borgerkrigen. Gjennom en kombinasjon av musikkvideo, private opptak fra Mayas egen oppvekst, klipp fra den blodige borgerkrigen og intervjuer som får frem hennes styrke, sårbarhet og integritet – skapes et personlig portrett av en av musikkindustriens mest provoserende og aktuelle artister.

Regi: Steve Loveridge
Spilletid: 90 min