close

Vil du være praktikant hos Film fra Sør-festivalen?

Vil du være med å lage årets Film fra Sør-festival? Vi søker nemlig to praktikanter som kan delta i vårt festivalteam. 

Av 1. aug 2018

Film fra Sør-festivalen er Oslos største filmfestival med 25 000 publikummere og arrangeres for 28. gang 8. – 18. november  2018. Festivalen viser filmer og presenterer filmskapere fra Asia, Afrika og Latin-Amerika på Nordisk Film Kino, Cinemateket i Oslo og Vega Scene. Stiftelsen Festivalkontoret arrangerer i tillegg filmfestivalene Arabiske filmdager og Oslo Pix, og skole- og seniorvisninger, førpremierer  og andre aktiviteter året gjennom. 


Frivilligkoordinator
Vi søker en person som er flink til å koordinere og motivere andre mennesker. Frivilligkoordinatoren administrerer de som ønsker å være med som frivillige, er med på å arrangere infomøter, og sosiale sammenkomster følger opp de frivillige underveis, og gjennomfører en evaluering/undersøkelse i etterkant for å kartlegge de frivilliges arbeid og hente inn tilbakemeldinger. Under festivalen er frivilligkoordinatoren ansvarlig for festivalens infostand på de ulike visningsstedene.

Printassistent
Vi søker etter en organisert person som kan se til at ting er der de skal, når de skal. Print referer her til festivalens filmkopier, og printassistent vil jobbe tett sammen med program- og printkoordinator. Oppgaver vil være å samle inn påsynskopier, bilder og informasjon om filmene vi jobber med, samt testing av filmer i forkant av festivalen. Du vil også ha ansvaret for å frakte alle filmer til og fra våre visningssteder i forkant, under og umiddelbart etter festivalen. I tillegg kommer enkelte andre oppgaver innenfor logistikk og organisering. Printassistenten bør ha førerkort og være komfortabel med å kjøre bil i Oslo.

Ønskede kvalifikasjoner for begge stillinger:
Vi ser etter personer som er nysgjerrige, som har en god evne til å sette seg inn i nye oppgaver og jobbe strukturert. Du bør interessere deg for film og kulturformidling og være klar for å inngå i et dynamisk arbeidsmiljø med et høyt tempo. Praktikantplassene er for deg som ønsker å involvere deg mer enn å stille som frivillig for festivalen. Praktikantene må kunne kommunisere på norsk da stabsmøtene og annen intern kommunikasjon foregår på norsk.

Vi kan tilby:
– Å ta del i planleggingen og gjennomføring av Oslos største filmfestival
– Et arbeidsmiljø bestående av en rekke ulike filmrelaterte virksomheter på Filmens Hus
– Innsikt i festivalarbeid gjennom ukentlige stabsmøter, sosiale sammenkomster og kontoraktivitet
– Rom for å utvikle eget lederskap gjennom koordinering og oppfølging av frivillige

Stillingene er ca. 40 %, og kan kombineres med annet arbeid/skole. Oppstart medio september. I festivalperioden 8. – 18. november vil arbeidsmengden være opp mot 100 %. Stillingene er ulønnet, men praktikantene mottar 8 000 kr (beløp under skatteplikt) for å dekke kostnader til lunsj/transport etc.

Stiftelsen Festivalkontoret holder til i Filmens Hus i kvadraturen, like ved Karl Johans gate, Oslo. Praktikantene vil disponere egen kontorplass med nødvendig PC-utstyr.

Interessert?
Send en kortfattet søknad hvor du forteller hvorfor du ønsker et praktikantopphold hos Film fra Sør-festivalen og hva du kan bidra med. Søknader på stillingen som frivilligkoordinator sendes til idag@festivalkontoret.no. Søknader på stillingen som printassistent sendes til mads@festivalkontoret.no. Søknader blir vurdert fortløpende. Vi gleder oss til å høre fra deg! 

Siste søknadsfrist er 26. august 2018.