close

Kulinarisk kino på Vippa: Cuban Food Stories

Vi gjentar fjorårets suksess og rigger til gratis kinovisning i det gamle havneskuret Vippa, Oslos absolutte matmekka, 10. november! På programmet står gastro-filmen Cuban Food Stories.

Av 4. okt 2018

Cuba har kanskje ikke rykte på seg for å være en matelskers paradis. Men gjemt bak turistfellene som ofte bruker dårlige råvarer, finnes det et kulinarisk himmelrike minst like variert som landet selv.

Der er denne siden av Cuba som løftes frem i den etterlengtede matdokumentaren Cuban Food Stories. Sett av kvelden og la deg forføre av kubansk matkultur og rytmer som varmer i novembermørket. 

Den legendariske Trøndersopp popper opp på Vippa for å helgrille gris på kubansk vis i anledning kulinarisk kino. Jørgen Baumfelder er ikke bare den beste soppdyrkeren Norge har å by på, han røkter også gris. Grisen fôres med overskuddssopp, og resultatet blir en ekstremt glad – og smakfull – gris. Grisen bearbeides og serveres med kubansk vri fra Vippas egne matboder.

Mer info om Trøndersopp her. 

FILMSTART 20.00
Visningen er gratis, så møt opp i god tid for å sikre deg en plass!

Vippa holder åpent fra 12.00. 

Følg årets fb-event her. 

OM FILMEN
Cuba har kanskje ikke rykte på seg for å være en matelskers paradis – i hvert fall ikke for en haug av turister som har valfartet til landet de siste tiårene og tråkket feil. Men gjemt bak turistfellene som ofte bruker dårlige råvarer, finnes det et kulinarisk himmelrike minst like variert som landet selv. Der er denne siden av Cuba som løftes frem i den etterlengtede matdokumentaren Cuban Food Stories, regissert av Asori Soto, som i denne filmen vender hjem til sitt fødested etter mange år i USA.

Her besøker han befolkningen i byer som Havanna, Viñales, Trinidad og Baracoa, og de disker opp med lokale spesialiteter som har «vann-i-munnen»-garanti. Sotos samtaler med bestemødre og andre familiemedlemmer viser også at Cuba er et mangefasettert land i rask forandring. Gjennom Sotos svært personlige jakt på sin barndoms gleder får vi et unikt innblikk i kubansk kultur, historie, tradisjoner og ikke minst livsglede. En film som vil inspirere deg til å dra til Cuba for første gang – eller vende tilbake.