close

THRILLS & CHILLS

Oppdag noen av juvelene i sjangerfilmens skattkiste i Thrills & Chills.

Av 26. okt 2018

Mange av de beste sør-filmene er sjanger- og underholdningsfilmer, og vi har samlet dem i denne seksjonen. I år ligger hovedvekten på asiatisk film, fra guffen indonesisk skrekkfilm til siste skrik fra en av Japans aller beste actionregissører, Takeshi Kitano.

Filmer i seksjonen

ASH 

Et lik blir funnet i en kinosal og politimannen på saken er kjapp med å beskylde den døde mannens stesønn. Ti år senere er saken fortsatt uløst, og politimannen Chen lever et stusselig liv med sin alkoholiserte kjæreste. Så blir han minnet om saken på en måte som får ham til å ta opp igjen etterforskningen. Det viser seg at forbrytelsen i kinosalen henger tett sammen med et annet uoppklart drap.

De to forbrytelsene gjør Ash til en slags mørkere versjon av Alfred Hitchcocks Strangers On a Train. Men filmen er mindre interessert i hvem som har utført drapene som i psykologien bak. Hva driver vanlige mennesker til å drepe? Er det noe man kan få tilgivelse for? Og vil man ha det? Ash er et lavmælt krimdrama om moral, hevn og skyld, hvor vi som tilskuere får tid til å iaktta karakterene og hva de foretar seg. Sakte, men sikkert forstår vi hvordan brikkene passer sammen i dette puslespillet av et plott.

Regissør Li Xiaofeng legger seg langt unna Hollywoods actionfylte thriller- oppskrift, og gjennom bruk av stillhet og vakre, uttrykksfulle bilder skaper han en guffen stemning som drar deg inn i filmen.

Kjøp billetter til filmen her 

TIGERS ARE NOT AFRAID 

Tigers Are Not Afraid utspiller seg i skyggen av Mexicos narkotikakriger. Når moren til elleve år gamle Estrella forsvinner, begynner hun å høre stemmen hennes om natten og hjemsøkes av mystiske vesener. Forsvinningen fører henne også sammen med en gjeng foreldreløse unggutter, ledet av den karismatiske Shine, som blir forfulgt av den beryktede Caco fra forbryterbanden Huascas. Elementene av magisk realisme og skrekkfilm tar ikke bort noe av realismen fra Tigers…, som både vil gi deg klump i halsen og et glimt av håp.

Les mer og kjøp billetter til spesialvisningen av Tigers Are Not Afraid her

Følg fb-eventet til spesialvisningen her. 

ONE CUT OF THE DEAD 

Den japanske lavbudsjetts-komedien One Cut of the Dead gjør en imponerende vri på zombiesjangeren. Vi følger et filmteam som spiller inn zombiefilm i en visstnok forhekset bygning. Godt i gang med 42. tagning av samme scene er de lut lei av regissøren Higurashi, som virker fullsten­dig besatt: «Jeg vil se ekte frykt i øynene deres!» Når teamet blir angrepet av virkeli­ge zombier og må kjempe for livet, får han ønsket sitt oppfylt.

Dette er bare starten av One Cut of the Dead, hvor de første 37 minuttene fore­går i én sammenhengende tagning. Hva som gjør fortsettelsen så morsom, skal vi ikke røpe, men dette kinderegget av en film tar stadig nye vendinger og snur opp ned på våre forventninger. Vi rekker også å bli bedre kjent med Higurashi og team­et, før vi tas med inn i filmens fantastiske siste akt.

Hvis du liker smart underholdning og tåler litt blod og gørr, er dette noe for deg. Hvis du i tillegg liker filmer som Tucker and Da­le vs. Evil eller vampyrkomedien What We do in the Shadows, vil du garantert elske One Cut of the Dead.

Kjøp billetter til filmen her 

SATAN'S SLAVES 

En hjemsøkt familie i økonomisk uføre. Et hus ved kirkegården. Spøkelser, demo­ner, en pakt med styggen sjøl og en beste­mor i rullestol. Satan’s Slaves tikker mange av skrekksjangerens bokser, så man nesten kan tro den er laget mest med glimt i øy­et. Men bare nesten.

Indonesiske Satan’s Slaves er den skumleste filmen du får se i år, med uoffisiell verdensrekord i jump sca­res, glimrende spesialeffekter og et lydspor som vil gi deg gåsehud. Dette er rett og slett prima vare for skrekkfilmfans.

Kjøp billetter til filmen her. 

OUTRAGE CODA 

Outrage Coda er siste kapittel i Outrage-tri­logien, filmserien hvor skuespiller og re­gissør Takeshi Kitano gjør et dypdykk i den moderne japanske mafiaen yakuza. Siste kapittel er blitt en uforutsigbar og stilsik­ker gangster-thriller.

Fem år etter å ha overlevd gangsterkrigen mellom mafiafamiliene The Sanno og Ha­nabishi, arbeider nå den tidligere yakuza-le­deren Otomo i Sør-Korea for Mr. Chang, en respektert og beryktet «fixer» med et rykte som strekker seg over landegrensene til Japan. En relativt liten hendelse fører til at spenningen stiger mellom Chang og Ha­nabishi. Konflikten kommer ut av kontroll, og fører etter hvert til en glupsk maktkamp innad i Hanabishi-familien. Når Changs liv står i fare, drar Otomo tilbake til Japan for å rydde opp en gang for alle.

Kjøp billetter til filmen her.