close

Frivilligpåmeldingen er åpen!

Nå kan du melde deg som frivillig på Film fra Sør! Oslos største filmfestival feirer 3o år, og vi trenger som alltid engasjerte frivillige som har lyst til å bidra til gjennomføringen.

Av 25. aug 2020

Glad i film? Synes du film er best på kino – og gleder du deg til Film fra Sør?

I år har vi kanskje enda mer behov for gode frivillige enn tidligere. På grunn av Covid-19 vil årets festival nødvendigvis bli noe annerledes, men vi skal likevel lage en fantastisk 30-årsmarkering, med trygge rammer for publikum, frivillige og ansatte.

Har du lyst til å være med på en storslagen feiring for Oslos største filmfestival? Meld din interesse nå, og les under for mer informasjon.

Vil du være med? Følg lenken helt nederst på denne siden for å melde deg på som frivillig.

Hva kan du bidra med som frivillig?

Vil du være festivalens ansikt utad i møte med publikum? Infogruppa bemanner Film fra Sørs infostands under festivalen og er første kontakt med publikum. Din primære oppgave er å være godt informert om filmprogrammet og å veilede publikum på en god måte. Du skal kunne svare på praktiske spørsmål knyttet til festivalen, engasjere de besøkende og sørge for synlighet og tilgjengelighet av informasjon på kinoen. I tillegg vil du få ulike praktiske oppgaver knyttet til visningsstedene, som administrasjon av gjestelister og billetter.

Arrangementsgruppa sørger for den praktiske gjennomføringen av festivalens arrangementer, og eventuelle fester og spesialvisninger i forkant av og under festivalen. Gruppa har ansvar for dekor, vertskap/ vakthold, rigging, servering, innkjøp og andre praktiske oppgaver – med et felles mål om å skape den gode festivalstemningen! Det er en fordel at du er fleksibel, da vi har arrangementer både på dag- og kveldstid.

Film fra Sør mottar til vanlig regissører, produsenter og skuespillere fra hele verden, men i år er det svært usikkert hvorvidt vi kan invitere internasjonale gjester til festivalen. Det kan likevel være at vi får besøk fra Norge og resten av Skandinavia, og det er derfor viktig at vi har muligheten til å sette sammen en gjestegruppe. Vi setter derfor stor pris på alle som melder sin interesse for å være gjesteguide, men vi ber om forståelse for at du kan bli tildelt andre oppgaver ved behov.

Som gjesteguide følger du opp våre festivalgjester under hele oppholdet deres i Oslo, og sørger for at de får all informasjonen de behøver. Det er en fordel om du som gjesteguide snakker andre språk enn norsk og engelsk, er godt kjent i Oslo og er tilgjengelig på dagtid i festivalperioden.

Vega_avslutningssermoni_lite_003

 

Hva er ditt ansvar som frivillig?

Å være frivillig under Film fra Sør krever at du setter deg inn i nødvendig informasjon, møter opp til avtalt tid og bidrar så godt du kan til arbeidsøkten er over. Det er viktig å være blid og imøtekommende overfor vårt festivalpublikum, gjester og andre frivillige – som frivillig er du vårt ansikt utad. Ved å godta vilkårene for frivillig arbeid hos oss forplikter du deg til å jobbe minst 20 timer. Vi vil gi en grundig innføring i våre smittevernrutiner, og det er svært viktig at alle som jobber med årets festival setter seg inn i og følger disse nøye.

Hva får du som frivillig?

Du får verdifull arbeidserfaring og innsikt i hvordan en stor filmfestival drives, og vil møte mange spennende mennesker. De frivillige inviteres til en gruppesamling i forkant av festivalen. Etter endt arbeid kan du få en arbeidsattest som dokumenterer din innsats.

Normalt får våre frivillige akkreditering, med fri tilgang til alle visninger. På grunn av Covid-19 og plassrestriksjoner er vi i år dessverre nødt til å finne alternativer til festivalpass og tradisjonelle akkrediteringer. Vi jobber med å finne en god løsning på dette. 

Innsatsen til hver og en av våre dyktige frivillige er helt nødvendig for at vi skal kunne gjennomføre Film fra Sør. I påmeldingsskjemaet nedenfor blir du bedt om å oppgi hvilke områder du er mest interessert i å jobbe med, og litt om motivasjonen din for å være med.

Har du lyst til å være med på å gjøre årets Film fra Sørs 30-årsjubileum til en storslagen feiring? Meld din interesse så snart som mulig!

VILKÅR FOR FRIVILLIG ARBEID PÅ FILM FRA SØR 2020 FINNER DU HER

Har du spørsmål? Send oss gjerne en e-post

Til påmeldingsskjema