close

De dødes dag: Sanctorum i Kulturkirken Jakob

Bli med på feiring av den meksikanske høytiden De dødes dag 2. november! Vi viser en eksklusiv smakebit fra årets festivalprogram.

Av 25. okt 2020

Vi lader opp til årets festival med en førvisning av mystiske og mektige Sanctorum!

Visningen finner sted mandag 2. november kl. 19:30 i storslåtte Kulturkirken Jakob, som vi dekorerer for anledningen. For å unngå trengsel åpner kirken for innslipp en time før visningsstart, og publikum oppfordres til å møte opp så tidlig som mulig.

Kjøp billetter til visningen her.

Anledningen er De dødes dag, som markeres over hele den spansktalende verden, og er en av årets viktigste høytider i Mexico. Dette er dagen hvor de døde vender tilbake til jorden for å hilse på sine pårørende. Mexico er et av fokuslandene under årets Film fra Sør, som går av stabelen 26. november–6. desember. Vi gleder oss til en majestetisk filmopplevelse i Jakobskirken og håper vi ser deg der!

Visningen arrangeres i samarbeid med MEKKU (Meksikansk Kunst-og Kulturforening) og Mexicos ambassade i Oslo. 

Om filmen:
Vi presenteres for et fattig urfolksamfunn i Mexico som produserer marihuana for de beryktete narkotikakartellene i landet. De står fanget i midten av den pågående narkokrigen mellom myndighetene og kartellene – en konflikt som kun har eskalert det siste tiåret – og filmen skildrer hvordan krigen rammer de stadig mer neglisjerte urfolkssamfunnene.

Sanctorum unndrar seg klisjéfylte fremstillinger av narkokrig, men bærer snarere preg av mystikk og uforklarlige hendelser, noe som gjør den til en mytologisk opplevelse. Underlige lyder høres fra himmelen, og naturen trer frem som en egen rollefigur i filmen. Regissør Joshua Gil har selv fotografert filmen, og de utrolig vakre og drømmeaktige tablåene han maner frem er slående. Dette er en stemningsfull og hardtslående film, som må oppleves på det store lerretet!

Regi: Joshua Gil / Mexico, Qatar, Den dominikanske republikk / 2019 / Spansk tale, engelske undertekster / 84 min / Aldersgrense 15 år