close

Dagens anbefalinger: torsdag

Åpningsfilmen er utsolgt, men vi har masse annen bra film vi synes du skal sjekke ut på festivalens første dag. 

Av 30. mar 2017

JUNCTION 48 

Visning: torsdag 30. mars kl. 21.15  

Kjøp billetter HER

Palestinske ungdommer som bruker hip-hop for å slå tilbake mot den israelske undertrykkelsen er rammen for Alonis siste spillefilm, en regissør som aldri har vært subtil i sin kritiske fremstilling av den israelske okkupasjonen. En film med klar politisk brodd som er fylt til randen med fantastisk musikk.

TRAMONTANE 

Visning: torsdag 30.mars kl 20.45

Kjøp billetter HER

Det unge sangtalentet Rabih er blind, men har en fantastisk sangstemme. Når korpset hans skal ut på en internasjonal turné må Rabih skaffe seg pass for første gang. På politistasjonen blir han fortalt at identifikasjonspapirene hans sannsynligvis er forfalsket. Bedre blir det ikke at moren verken kan fremskaffe fødselsattesten hans, eller er villig til å avlegge en DNA-test for å stadfeste familiebåndet. Begravede hemmeligheter kommer til overflaten. 

KORTFILMSPROGRAMMET

Visning: torsdag 30. mars kl. 20.30

Kjøp billetter HER

Det er ikke hvert år vi setter opp et kortfilmprogram under Arabiske filmdager, men i år klarte vi ikke å la være. Noen ganger kommer man over filmer hvor man tenker «denne må vi bare vise!» Og når det skjer tre ganger da er det plutselig et kortfilmprogram! We Are Just Fine Like This, A Man Returned og Kindil er tre filmer du absolutt ikke vil gå glipp av! 

CLASH 

Fikk du ikke billett til åpningsfilmen Clash? Heldigvis har du flere sjanser til å få med deg filmen. 

Visning: fredag 31. mars kl. 19.00. Kjøp billett HER

Visning: søndag 2. april kl. 21.15. Kjøp billett HER. 

Et intenst og svært aktuelt kammerdrama om det som kanskje er den arabiske verdens største konflikt åpner årets Arabiske filmdager med et smell. Filmen åpnet den prestisjefulle Un Certain Regard-seksjonen under filmfestivalen i Cannes i fjor, og har gått sin seiersgang på festivaler siden da. Nå er det endelig vår tur.

Clash er satt til Kairo under de voldsomme demonstrasjonene som endte med at president Mursi fra Det muslimske brorskap ble avsatt av militæret i 2013. Filmen har en klaustrofobisk følelse og foregår i hovedsak inne i en politivogn. Politibilen er ved en misforståelse fylt opp av demonstranter fra begge sider; halvparten av demonstrantene støtter Brorskapet, mens den andre halvparten tilhører de som er kritiske til regimet. Dette legger grunnlaget for en rekke konflikter. Fantastisk kameraarbeid og strålende skuespill gjør at Clash lykkes i å skape et intenst kammerdrama, som preges av både hat, kaos og dyp medmenneskelighet.