close

Dagens anbefalinger: fredag

Vi er superklare for andre dag på festival, og håper du føler det på samme måten. Er du usikker på hva du skal se? Her er våre sterkeste anbefalinger 

Av 31. mar 2017

NOWHERE TO HIDE 

Visning: kl 16.30 op Vika. Kjøpe billetter her

Etter visningen av Nowhere to Hide fredag 31.mars i Vika 3, inviterer vi til samtale med regissør Zaradasht Ahmed. 

I 2011 trakk amerikanske styrker seg ut av Irak og etterlot landet i en forsiktig optimisme. I Nowhere to Hide følger vi firebarnsfaren Nori Sharif. Han jobber som sykepleier og har troen på en bedre fremtid. Regissør Zaradasht Ahmed utstyrer Nori Sharif med et kamera, og følger ham i en fem års periode. Ahmeds dokumentar viser de fatale konsekvensene krigen har for enkeltmennesker. Dokumentarfestivalen IDFA tildelte Nowhere to Hide hovedprisen med følgende begrunnelse: «Det finnes filmer som er fantastiske å se, og filmer som verden behøver å se. Denne filmen er begge deler.» 

 

 

MIN ARABISKE VÅR 

Visning: 18.30 på Vika. Kjøp billett her.

Etter visningen av Min arabiske vår, fredag 31.mars i Vika 1, inviterer vi til samtale med regissør Mohamed Ben Attia. 

Den doble Sølvbjørnvinneren Min arabiske vår er regissert av Mohamed Ben Attia og handler om Hedi som er 25 år gammel, og som rives mellom lidenskap og plikt. Selv om Hedi skal gifte seg med vakre Khedija om noen uker virker han deprimert. Men så, noen dager før bryllupet møter han Rim på et hotell hvor hun jobber som danser og aktivitetsplanlegger for turister. Plutselig vekkes noe i Hedi som han ikke visste om. Tør han velge Rim over Khedija og familien? 

 

FOREIGN BODY 

Visning: 17.00 på Vika. Kjøp billetter her. 

Vi viser denne filmen i et samarbeid med Frankofonifestivalen. Sjekk også ut filmen Go home kl. 19.00. Kjøp billetter her. Eller La Isla kl. 21.15. Kjøp billetter her. 

Hiam Abbas er en av den arabiske verdens mest kjente skuespillere og er mest kjent for sin rolle i filmen Lemon Tree. I Foreign Body spiller hun en av hovedrollene. 

Vi møter en ung, tunisisk jente etter at hun har kommet seg over Middelhavet. Det antydes at Samia bare så vidt har overlevd ferden. Hvordan hun kom seg til Lyon vet vi ikke, men at Samia ikke er typen som lar seg pille på nesen er åpenbart. Tilfeldighetene vil ha det til at Samia møter enken Berteau som leter etter hjelp i huset, og insisterende som Samia er får hun jobben. Denne filmen er ikke den typiske historien om den jobbløse immigranten på flukt fra politiet som vi har sett flere eksempler på. 

SULTEN? 

Ved å vise kinobillett til en av Arabiske filmdagers visninger samme dag, får du disse rabattene:

25% avslag på take away bánh mì og take away bakevarer fra Xích Lô (Vikaterrassen) 
Rabatt på festivalmeny og utvalgte varer på Norð Klingenberg (Klingenberg)


Norðs festivalmeny består av disse to tilbudene: 

Norð Festivaldeal 1 - kr 125,-
- Frokostbaggis - med kalkun, syltet agurk, rødløk, tomat, lollo og aioli
- Kaldpresset appelsinjuice
- Svart kaffe med gratis påfyll

Norð Festivaldeal 2 - kr 145,-
- Blings - Fjellklassiker med kalkun og sæterost, eller Ertitudeproblem (vegetar)
- Kaldpresset appelsinjuice
- Svart kaffe med gratis påfyll