close

Disse MÅ du få med deg...

Årets program er omfattende, man kan ikke se alt og det kan være vanskelig å vite akkurat hva man bare må få sett. Derfor gir vi deg våre hotteste tips!

 

Av 27. mar 2017

ALI, THE GOAT AND IBRAHIM

Ali er forelsket i ei geit, og drar på road-trip med sin hørselshemmede kompis Ibrahim. Filmen er surrealistisk, morsom og et friskt pust innen arabisk film. Ali, the Goat and Ibrahim er en super blanding av kommersiell kinofilm og indiefilm, og er en film vi anbefaler på det varmeste. 

Filmen vant prisen for beste skuespiller på Dubai International Film Festival, og vises tre ganger under årets festival.

Du finner billetter til visningen på fredag 31.mars her, lørdag 1.april her og søndag 2.april her.

 

TICKLING GIANTS 

Dette er  dokumentaren om den egyptiske satirikeren, Bassem Youssef. Han mente noen burde tulle med regjeringen i Egypt, sluttet i jobben som kirurg og lagde sitt eget humorprogram. Youssef blir kalt den Midtøstens versjonen av Jon Stewart, og er svært populær blant det egyptiske folk!  Regjeringen, derimot, hadde ikke mye til overs for komikeren... 

Dokumentaren er lagd med samme type humor som Youssef er kjent for, og setter søkelyset på den viktige tematikken om ytringfrihet i Egypt.

Tickling Giants vises fredag 31.mars kl. 16.30 og søndag 2.april kl. 17.15. Søndag arrangeres det panelsamtale etter visningen. Billetter til Tickling Giants finner du  her

IN BETWEEN 

Dette er en skikkelig kul film om tre kvinner som deler en leilighet i Tel Aviv. De er som kvinner flest, og ønsker seg frihet og selvstendighet. Tradisjonelle verdier står likevel sterkt i samfunnet rundt dem, og kvinnene finner samhold i hverandres selskap. 

Regissøren av In Between, Maysaloun Hamoud, vant prisen prisen New Directors Award under årets utgave av Kosmorama. Hun vant også pris under den internasjonale filmfestivalen i Toronto. 

In Between vises lørdag 1.april kl. 21.00 og søndag 2.april kl. 17.45. Billetter til visningene finner du her

 

LETTERS FROM BAGHDAD 

Gertrude Bell er en kvinnelig historisk skikkelse som med denne dokumentaren får den oppmerksomheten hun fortjener. På 1900-tallet reiste Bell rundt i Midtøsten, ble svært innflytelsesrik og var blant annet med på å tegne opp grensene til Irak på 1920-tallet. Filmen baserer seg på brevene hun skrev til familien hjemme i Storbritannia, i tillegg til nytt, spennende arkivmateriale. 

Dokumentaren vises lørdag 1.april og søndag 2.april. Billetter til visningene finnes her

MIN ARABISKE VÅR

Hedi er 25 år gammel, og rives mellom lidenskap og plikt i Mohamed Ben Attias prisvinnende film. Selv om Hedi skal gifte seg med vakre Khedija om noen uker virker han deprimert. Men så, noen dager før bryllupet møter han Rim på et hotell hvor hun jobber som danser og aktivitetsplanlegger for turister. Plutselig vekkes noe i Hedi som han ikke visste om. Tør han velge Rim over Khedija og familien?

Se den doble Sølvbjørn-vinneren fredag 31. mars kl. 18.30 eller lørdag 1. april kl. 18.00. Kjøp billetter her.

REGISSØRSAMTALE 

Etter visningen av Min arabiske vår, fredag 31.mars i Vika 1, inviterer vi til samtale med regissør Mohamed Ben Attia. Du kan kjøpe billett til visningen her.

Det vil også være en Q&A med Mohamed Ben Attia etter visningen på lørdag 1.april, i Vika 3. Du kan kjøpe billett til visningen her

 

HOUSE WITHOUT ROOF 

Denne filmen er et velspilt drama med både alvor og lun komikk. Filmen handler om tre søsken som reiser tilbake til hjemlandet for å begrave sin avdøde mor. Søsknene har et litt anstrengt forhold seg i mellom, men i et øyeblikk av kjærlighet til hverandre og sin mor bestemmer de seg for å stjele kista og legger ut på en roadtrip inn i et område der de ikke har vært på lenge, og som kanskje ikke er så trygt som de først skulle tro. 

Filmen vises fredag 31.mars og søndag 2.april, og billetter til visningene finner du her