close

Clash åpner årets festival

Vi er utrolig stolte over å kunne presentere årets åpningsfilm: den kritikerroste filmen Clash

Av 13. mar 2017

Clash er ett intenst og svært aktuelt kammerdrama som åpnet den prestisjetunge Un certain regard-seksjonen under filmfestivalen i Cannes i fjor. Siden har den gang gått sin seiersgang på internasjonale filmfestivaler. Nå er det endelig vår tur!

I tillegg er det en glede å annonsere at vi er så heldige å få besøk av Mohamed Diab, regissøren av Clash.

Diab vil være til stede på åpningsfilmen, 30.mars klokken 18.00, for å snakke om arbeidet sitt med filmen. Du kan kjøpe billett til årets åpningsfilm her

Om filmen: 

Clash er satt til Kairo under de voldsomme demonstrasjonene som endte med at president Mursi fra Det muslimske brorskap ble avsatt av militæret i 2013. Filmen har en klaustrofobisk følelse og foregår i hovedsak inne i en politivogn. Politibilen er ved en misforståelse fylt opp av demonstranter fra begge sider; halvparten av demonstrantene støtter Brorskapet, mens den andre halvparten tilhører de som er kritiske til regimet, noe som legger grunnlaget for en rekke konflikter.

Fantastisk kameraarbeid og strålende skuespill gjør at Clash lykkes i å skape et intenst kammerdrama, som preges av både hat, kaos og dyp medmenneskelighet. Ved å fokusere på konflikten for og mot brorskapet, er Clash en film som tar tak i den såreste og kanskje mest skadelige konflikten, ja – selve essensen av kulturkampen i den arabiske verden. Og selv om filmen omhandler en konkret konflikt i Egypt som var på sin høyde for ett par år siden, er dette en historie som er universell og scenarioene som Diab tegner opp er kanskje nærmere enn vi liker å tro.

Vil du lese mer om filmen kan du ta en titt på denne anmeldelsen. Les mer om Mohamed Diab her.

Diab slo igjennom internasjonalt i 2010 med 678 Kairo, bare måneder før protestene på Tahrir-torget og 2011-revolusjonen i Egypt. 

Filmen fikk mye oppmerksomhet, og vant blant annet prisen for beste skuespiller under filmfestivalen i Dubai. I forbindelse med regissørbesøket til Diab har vi valgt å sette opp en visning av 678 Kairo, lørdag 1. april. Det blir avholdt samtale med Diab i forbindelse med visningen. Du kan kjøpe billett til visningen her