close

Dagens anbefalinger: lørdag

Endelig helg! Ute er det grått, men ingen grunn til å ha dårlig humør av den grunn. Vi har et spennende og variert filmprogram. Sjekk ut dagens sterkeste anbefalinger. 

Av 1. apr 2017

PARISIENNE

Visning: kl. 16.15. Kjøp billetter her

Et bittersøtt coming-of-age-drama om en ung libanesisk jente som prøver å finne sin plass i det franske samfunnet. Vi følger Lina som nettopp har flyttet fra hjemlandet Libanon for å studere i Paris. Ikke bare sliter hun med å finne seg til rette, men hun sliter også med å finne den rette. Parisienne er en slags crossover mellom romantisk drama og hardtslående film om integrering, men unngår heldigvis de vante klisjéene som ofte preger begge sjangre.

THE FATHER, THE SON, AND THE HOLY JIHAD

Visning kl. 15.30. Kjøp billetter her. 

En sønn drar fra Frankrike til Syria for å delta i hellig krig – først mot Bashar al-Assads regime og deretter IS. Litt senere drar faren, Bassam, etter sønnen for å gjøre det samme. Hvordan kan det ha seg at familien Ayachi som på 1980-tallet ble sett på som prakteksempelet på fransk integrasjonspolitikk havner midt oppi dagens mest betente konflikt? The Father, the Son, and the Holy Jihad viser et mer nyansert bilde av hvordan hellig krig ikke er en svart/hvitt merkelapp, men en kategori som inneholder en haug av gråtoner det er viktig å løfte frem for å forstå konflikten i Syria bedre.

PANELSAMTALE

"Skal jeg bli eller skal jeg dra?" 

Det blir panelsamtale etter visningen av The Father, the Son, and the Holy Jihad, lørdag 1.april klokken 15.30 i Vika 2.

Thomas Hegghammer, terrorforsker ved FFIog Sigurd Falkenberg Mikkelsen, tidligere midtøstenkorrespondent for NRK diskuterer motivasjonene fremmedkrigere har for å dra til Syria og hvilke tiltak europeiske stater kan og bør sette inn.
 

GO HOME

Visning kl: 18.45. Kjøp billetter her.

«Dra hjem» står det på stueveggen i det ruvende, men falleferdige, huset som Nada ankommer. Nada har reist til den lille landsbyen langt oppe i de libanesiske fjellene med en liten koffert og enda mindre arabisk enn det hun lærte som barn. Huset, som tilhører familien, har stått tomt i mange år og bærer preg av dette. Hagen har landsbybeboerne brukt som søppelfylling og inne i huset finner hun spor av blod og brukte kulehylstre. Hva har egentlig skjedd? Ingen av omstendighetene ser ut til å rokke ved Nada som er kommet for å finne svar på hva som førte til at hun og familien forlot landet og flyttet til Europa.

 

MIN ARABISKE VÅR

Visning kl: 18.00. Kjøp billetter her.

Etter visningen av Min arabiske vår, lørdag 1.april i Vika 3, inviterer vi til samtale med regissør Mohamed Ben Attia. 

Den doble Sølvbjørnvinneren Min arabiske vår er regissert av Mohamed Ben Attia og handler om Hedi som er 25 år gammel, og som rives mellom lidenskap og plikt. Selv om Hedi skal gifte seg med vakre Khedija om noen uker virker han deprimert. Men så, noen dager før bryllupet møter han Rim på et hotell hvor hun jobber som danser og aktivitetsplanlegger for turister. Plutselig vekkes noe i Hedi som han ikke visste om. Tør han velge Rim over Khedija og familien? 

SULTEN? 

Ved å vise kinobillett til en av Arabiske filmdagers visninger samme dag, får du disse rabattene:

25% avslag på take away bánh mì og take away bakevarer fra Xích Lô (Vikaterrassen) 
Rabatt på festivalmeny og utvalgte varer på Norð Klingenberg (Klingenberg)

Norðs festivalmeny består av disse to tilbudene: 

Norð Festivaldeal 1 - kr 125,-
- Frokostbaggis - med kalkun, syltet agurk, rødløk, tomat, lollo og aioli
- Kaldpresset appelsinjuice
- Svart kaffe med gratis påfyll

Norð Festivaldeal 2 - kr 145,-
- Blings - Fjellklassiker med kalkun og sæterost, eller Ertitudeproblem (vegetar)
- Kaldpresset appelsinjuice
- Svart kaffe med gratis påfyll