close

Skolevisninger av In Between

Filmfestivalen Arabiske filmdager inviterer til skolevisninger av spillefilmen In Between på Saga kino 19. – 20. april.  Meld på din skoleklasse nå - vi har begrenset med plass, så det er førstemann til mølla!

Av 22. jan 2018

Arabiske filmdager er Norges eneste filmfestival som utelukkende viser filmer fra og om den arabiske verden. 

I år viser setter vi opp skolevisninger under festivalen av den israelske filmen In Between, om tre unge kvinner i det arabiske miljøet i Tel Aviv. 

Om In Between (2016)

Tre kvinner med ulik bakgrunn møtes som samboere i hjertet av Tel Aviv. Salma arbeider som DJ i en bar og Laila jobber som advokat. Ingen av dem ønsker et dypt religiøst liv, slik foreldrene vil. De prøver i stedet å finne sin identitet på hver sin måte i Tel Aviv. Når Nur flytter inn - en yngre, troende muslimsk jente, begynner ting å endre seg. Jentene finner et dypt fellesskap, som overgår forskjellene dem imellom.

Filmen tar opp det kontrastfulle i det arabiske miljøet i Israel - hvor dypt religiøse og gammeldagse forventninger fra familien blir balansert mot et utagerende festmiljø i Tel Aviv, og hvordan unge israelsk-arabiske kvinner navigerer mellom kontrastene når de hverken er israelske eller palestinske nok til å passe inn noe sted.

In Between gikk på kino i 2017, og har vunnet priser på filmfestivaler verden over.

Nasjonalitet: Israel, Frankrike
Produksjonsår: 2016
Spilletid: 96 min
Regissør: Maysaloun Hamoud
Språk: Arabisk, Hebraisk
Undertekst: Norsk

Målgruppe: 10. klasse, videregående skole og voksenopplæring

Fag: Historie, Samfunnsfag, Religion og etikk, Fremmedspråk, Historie og filosofi, Kommunikasjon og kultur, Medie- og informasjonskunnskap, Politikk, individ og samfunn, Psykologi, Reiseliv og språk, Helse- og oppvekstfag, Medier og kommunikasjon

Tema: Identitet, Individ/gruppe, Likestilling, kjønn og kjønnsroller, Konflikt/krig og menneskerettigheter, Kulturmøter/-konflikter, Oppvekst/familie, Politikk og samfunn, Religion/ livssyn, Språk og uttrykksmåter, Rus, Skam, Vennskap/respekt

Visningstider:
Torsdag 19. april kl. 10.30
Fredag 20. april kl. 10.30

Visningssted: Saga kino

Pris: 50 kr per elev. Lærer går gratis sammen med elevene. Betaling skjer ved fremvisning av rekvisisjon (må ha ressursnummer), evt. med kort eller kontant betaling på kinoen senest 15 min før visningsstart. Kort- og kontantbetaling må skje samlet for hele klassen. Vi kan ikke sende faktura.