close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Laila at the Bridge

«Jeg er mer bad ass enn dere alle sammen!» Møt Laila Hadari, som skjeller ut sinte menn og korrupte toppolitikere på nasjonalt TV, og fnyser av dødstrusler, i sin heroiske kamp for å redde Afghanistans heroinavhengige. Laila at the Bridge følger hennes arbeid i Kabul, hvor hun driver landets første og eneste avrusningsklinikk. Afghanistan er verdens største opiumsprodusent, og har den høyeste andelen heroinavhengige. En brukerdose heroin koster det samme som et måltid mat i Kabul, og under en bro i sentrum samles daglig hundrevis av menn og kvinner for å ruse seg åpenlyst.

Men der myndighetene ser ut til å ha gitt opp kampen mot narkotika, sloss den viljesterke og karismatiske Laila vider. «Jeg tenker på meg selv som en bro, jeg prøver å hjelpe mennesker til å krysse over til et nytt liv», sier hun. Isbading, fellesbønn og streng disiplin, men med en kjærlig tilnærming, er det som skal til for å finne veien over. Mulighetene er likevel få når de først blir rusfrie og mange får tilbakefall, men Haidari nekter å gi opp.

Laila at the Bridge tar oss også med bak fasaden, og lar oss få vite mer om tapene Laila selv har lidd, og som har gitt henne den brennende motivasjonen til å hjelpe andre. Filmen vant F:ACT-prisen på CPH:DOX i vår, der juryen trakk frem blant annet: «En råsterk film om en kvinne som er manifestasjonen av viljestyrke». PEG

SAMTALE ETTER FILMEN: Det blir samtale mellom Laila Haidari og Kai Eide etter visningen om situasjonen for rusavhengige i Afghanistan.

Elizabeth Mirzaei har bodd og arbeidet i Afghanistan i mange år som filmfotograf og reporter. Hun har filmet og regissert flere kortdokumentarer før Laila at the Bridge, som ble vist på flere av verdens ledende festivaler. Ektemann og med-regissør Gulistan Mirzaei har bakgrunn som redaktør for Afghanistans eneste uavhengige avis. De to driver sitt eget produksjonsselskap.

Afghanistan, Canada 2017
Regissør Elizabeth Mirzaei, Gulistan Mirzaei
Fotograf Elizabeth Mirzaei
Produsent Gulistan Mirzaei
Produksjonsselskap Mirzaei Films
Språk Pashto, dari
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 97 min
Seksjon Det Kritiske Rom, Dok Sør
Genre Documentary