close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Welcome to Sodom

Hva skjer med våre gamle mobiltelefoner og PC-er når vi kaster dem? I Vesten stilles det strenge krav til at artiklene skal resirkuleres, men dette er både dyrt og farlig på grunn av den høye konsentrasjonen miljøgifter. Løsningen har derfor blitt å outsource jobben.

Over 250.000 tonn elektronisk avfall sendes derfor hvert år illegalt til Accra, hovedstaden i Ghana. Avfallet ender deretter opp på Agbogbloshie, verdens største søppelfylling av sitt slag. Her jobber tusenvis av menn, kvinner og barn, i et apokalyptisk landskap av brennende søppel, sydende miljøgifter og henslengte flatskjermer, telefoner og datamaskiner. Jobben består i å plukke gjenstandene fra hverandre og sortere dem ned til deres minste bestanddeler, som deretter tas med til de lokale skraphandlere inne på den enorme fyllingen.

I denne visuelt slående dokumentaren får vi et fasinerende innblikk i enkeltskjebnene på søppelfyllingen, samtidig som den viser oss de alvorlige miljø konsekvensene av bruk og kast-samfunnet. PEG

Christian Krönes (f. 1961) er en østerriksk produsent og leder av produksjonsselskapet BlackBox Film & Media. Florian Weigensamer (f. 1973) er en østerriksk regissør knyttet til samme selskap. Sammen har de tidligere regissert filmen A German Life (2017). 

Ghana, Østerrike 2018
Regissør Florian Weigensamer, Christian Krönes
Manus Florian Weigensamer, Roland Schrotthofer
Fotograf Christian Kerner
Produsent Roland Schrotthofer, Christian Krönes
Produksjonsselskap Blackbox Film, Austrian Film Institute, Greenpeace, Land Steiermark, ORF
Språk Engelsk, tysk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 90 min
Seksjon Dok Sør
Genre Documentary