close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Ghost Fleet

Vanligvis tenker vi på slaveri som noe som hører hjemme i historiebøkene, men moderne slaveri er et av de raskest voksende menneskerettsproblemene verden står overfor. Den globale fiskerinæringen er en av de hardest rammede sektorene. Folk fra landsbygda blir lokket av jobbtilbud i storbyen og solgt av menneskesmuglere som slaver til selskaper som driver ulovlig fiske. Her blir de fratatt pass og alle identifikasjonspapirer og plassert inn i et system der de flyttes fra båt til båt uten å få muligheten til å sette bena på land over en periode på mange år.

I den thrilleraktige dokumentaren Ghost Fleet følger vi den thailandske menneskrettighetsaktivisten Patima Tungpuchayakul og hennes kolleger. De kjemper for å avsløre slaveriets bakmenn, et arbeid som har gitt henne mektige fiender.

Shannon Service er en amerikansk jounrlist og filmskaper. Hun har undersøkt slaveri i den thailanske fiskeindustrien siden 2012, og blant annet skrevet for The New York Times, The Guardian og BBC. Ghost Fleet, hennes debutfilm, hadde premiere på filmfestivalen i Toronto, og har siden vunnet flere internasjonale priser.

USA 2018
Regissør Shannon Service, Jeffrey Waldron
Fotograf Jeffrey Waldron
Produsent Jon Bowermaster, Shannon Service
Produksjonsselskap Vulcan Productions, Seahorse Productions
Språk Engelsk, burmesisk, thai, khmer
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 89 min
Seksjon Det Kritiske Rom
Genre Documentary

850x250bannerTom