close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Guddommelig kjærlighet

Velkommen til 2027 og til et Brasil hvor religiøs fantatisme og løssluppen seksualmoral går hånd i hånd. Vi følger Joana, en dypt religiøs kvinne som bruker sin stilling på tinghuset til å fremme sin kristne tro. Som en del av jobben håndterer hun folks skilsmissepapirer, men Joana er mer opptatt av å få par på randen av samlivsbrudd til å finne sammen igjen. Det gjør hun ved å lose dem inn til den evangeliske selvhjelpsgruppa Divino Amor.

Joana og mannen Danilo er selv med i gruppa, og i tillegg til å studere Bibelen har medlemmene også sex med andre enn partneren – for å piffe opp samlivet. Men når Joana og Danilo tross mange forsøk ikke klarer å bli gravide, kastes Joana ut i en krise som også setter gudstroen hennes på spill.

Guddommelig kjærlighet er en fryd å se på, en visuell fest i neonfarger som veksler mellom det drømmeaktige og det brutalt realistiske. Hovedrollen spilles av Dira Paes, en av Brasils mest kjente og erfarne skuespillere, og hun skildrer Joanas indre sammenbrudd med stor innsikt og uten fordømmelse. Filmen tar seg god tid i oppbygningen, og gjennom nøye iscenesettelse og fargebruk klarer den å skape en virkelig troverdig futuristisk fabel.

Gabriel Mascaro (f. 1983) fra Brasil begynte som dokumentarist, kjent for filmene High-rise (2009) og Housemaids (2013), og kom i 2014 med sin første fiksjonsfilm, August Winds. Han ble virkelig kjent for Neon Bull, som vant juryens spesialpris under filmfestivalen i Venezia i 2016 og også brakte ham til Film fra Sør som en av hovedgjestene.

Filmen har fått støtte fra filmfondet Sørfond. Midlene til Sørfond kommer fra Utenriksdepartementet.  
 

Brasil, Uruguay, Danmark, Norge, Chile, Sverige 2019
Regissør Gabriel Mascaro
Manus Gabriel Mascaro, Rachel Ellis, Esdras Bezerra, Lucas Paraizo
Fotograf Diego Garcia
Skuespillere Dira Paes, Julio Machado, Antonio Pastich, Rubens Santos, Clayton Mariano, Luciano Mallmann
Produsent Rachel Daisy Ellis
Produksjonsselskap Desvia, Malbicho Cine, Snowglobe, Jirafa, Mer Film, Film i Väst, Canal Brasil, Globo Filmes, House on Fire
Språk Portugisisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 101 min
Seksjon Avslutningsfilm, Sørfond, Hovedkonkurranse
Genre Drama