close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

On the Inside of a Military Dictatorship

Myanmar var lenge et av verdens mest lukkede regimer, med en militærjunta som styrte landet i 50 år. On the Inside of a Military Dictatorship forteller historien om hvordan militæretjuntaen åpnet for en demokratiseringsprosess, der juntaens gamle fiende, fredsprisvinner Aung San Suu Kyi, skulle få en av hovedrollene.

Historien er spesiell fordi de to partene har et særlig grep om hverandre: militæret med deres kontroll over landets ressurser, og Aung San Suu Kyi med sin karismatiske makt over folket, en logikk som binder de to gamle fiendene tett sammen. De blir begge nødt til å inngå kompromisser, men hvordan inngår man kompromisser med gårsdagens fiende uten å miste seg selv og folkets støtte på vegen. Hvordan kan man bygge et demokrati fra bunnen etter 50 år med diktatur, i et land med en splittet befolking?

Karen Stokkendal Poulsen (f. 1983) er utdannet i statsvitenskap fra Københavns Universitet, og har filmutdannelse fra Goldsmiths College i London. Hun har arbeidet i utenrikstjenesten og som universitetslærer, og har tidligere laget dokumentaren The Agreement (2014). On the Inside of a Military Dictatorship er vist på anerkjente festivaler som Hot Docs i Toronto og CPH:DOX i København.

Visningen er et samarbeid mellom Film fra Sør og Raftostiftelsen.

publikumsprisen-pos

Danmark, Frankrike 2019
Regissør Karen Stokkendal Poulsen
Språk Burmesisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 110 min
Seksjon Dok Sør, Det Kritiske Rom, Publikumsprisen
Genre Documentary

850x250bannerMarta