close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Song Without A Name

En kriminell skandale med forgreininger til de øverste samfunnssjikt står i sentrum for denne stemningsfulle filmen i nydelig sort/hvitt. Song Without a Name er lagt til Peru i slutten av 1980-tallet, hvor en fiktiv fødeklinikk fungerte som dekkoperasjon for menneskesmugling. Den første til å rapportere om skandalen var Ismael León – journalist, grunnlegger av avisa La Republica, og far til regissør Melina León.       

Peru på 80-tallet var i dyp krise, med hyperinflasjon, økonomisk nedgang og geriljagruppen Lysende Sti på offensiven. I denne tumulten møter vi Georgina, en ung quechuakvinne som bor på landsbygda utenfor hovedstaden Lima og er høygravid. En dag på markedet får hun høre om en fødeklinikk med gratis tilbud til fattige kvinner. Hun drar til Lima og takker ja til tilbudet, men når hun våkner av narkosen er barnet hennes borte. Georginas kamp for å få tilbake datteren setter i gang en serie med hendelser hvor et tydelig og skremmende mønster avtegner seg.

Melina León fikk ta med seg sin imponerende debutfilm til verdenspremiere under Cannes-festivalen tidligere i år. For å formidle denne sterke historien fra sitt lands fortid har hun valgt bort et konvensjonelt realistisk formspråk. I stedet utfordrer hun oss med poetiske bilder som skaper sterke stemninger, og som bringer oss tett på Georginas livsvilkår, gleder og ikke minst fortvilelsen når det går opp for henne hva som har skjedd. Filmens andre fortellerspor er journalisten Ismael Leóns undersøkelse, løst på en bemerkelsesverdig måte som sier mye om motstanden mot å grave i skandalen.

Melina León er en filmregissør, forfatter og produsent fra Peru, bosatt i Lima og New York og utdannet ved Columbia-universitetet. Hun debuterte med kortfilmen Una 45 paralos gastos del mes tilbake i 2000. Song Without a Name er hennes første spillefilm og hadde verdenspremiere i det prestisjefylte sideprogrammet Directors Fortnight på Cannes-festivalen i 2019.

publikumsprisen-pos

Peru, Spania, USA, Chile 2019
Regissør Melina León
Manus Melina León, Michael J.White
Fotograf Inti Briones
Skuespillere Pamela Mendoza, Tommy Párraga, Lució Rojas
Produsent Inti Briones, Melina León Lee
Produksjonsselskap A La Vida Misma Films
Språk Spansk, quechua
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 97 min
Seksjon Nye Stemmer, Publikumsprisen
Genre Drama