close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Good Intentions

The Good Intentions er en nostalgisk, men aktuell film som tar oss tilbake til Buenos Aires på tidlig 1990-tall. Den har to hovedpersoner: ti år gamle Amanda, som påtar seg en voksenrolle i familien når det blir klart at moren og stefaren skal flytte til Paraguay etter sommerferien. Og hennes rufsete, musikkinteresserte pappa som tar sin egen improviserte tilnærming til livet som aleneforelder. Moren vil ha med seg Amanda og søsknene til Paraguay, for mens den økonomiske situasjonen i Argentina er tøff, venter en tryggere framtid i nabolandet. Amanda vil ikke flytte fra faren, men klarer hun å skilles fra søsknene og moren?

På mange måter minner The Good Intentions i form om indie rock-musikken som Amandas far lærer opp barna til å like: den veksler hele tiden mellom det teknisk strøkne og en 90-talls hjemmevideo-estetikk. Gjennom hverdagslige scener med godt skuespill formidler regissør Ana García Blaya en historie som ligger tett opptil hennes egen barndom. The Good Intentions er en sår, men feel good-film om kjærligheten mellom far og datter – det er aldri tvil om at alle karakterene er gode på bunnen. 

Ana García Blaya er en filmskaper fra Buenos Aires i Argentina, hvor hun har studert kommunikasjonsvitenskap på universitetet. Hun har tidligere arbeidet som regiassistent og klipper på flere filmer, og har utviklet sin første spillefilm The Good Intentions over en årrekke. Den ble vist på de anerkjente filmfestivalene i Toronto og San Sebastian i høst.

publikumsprisen-pos

Argentina 2019
Regissør Ana Garcia Blaya
Manus Ana Garcia Blaya
Fotograf Soledad Rodriguez
Skuespillere Javier Drolas, Amanda Minujin, Ezequiel Fontenla, Carmela Minujin, Sebastian Arzeno, Jazmin Stuart, Juan Minujin
Produsent Juana Garcia Blaya, Juan Pablo Miller, Joaquin Borchex
Produksjonsselskap NOS, Tarea Fina, Bla Bla Cine
Språk Spansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 86 min
Seksjon Nye Stemmer, Publikumsprisen
Genre Drama Coming-of-age