close

Ekstravisninger

Vi setter opp ekstravisninger av noen av de mest populære filmene fra årets program på festivalen siste dag. Pass på å sikre deg billetter til Close-Knit, Human Flow og Candelaria på søndag allerede nå.

Av 16. nov 2017

Close-Knit

VISNING: VIKA 2, kl. 13.30

11 år gamle Tomo blir forlatt av sin uansvarlige mor og må flytte inn hos onkelen og hans nye partner, Rinko. Tomo blir først overrasket når hun forstår at Rinko er en transkvinne, men de to blir tett knyttet til hverandre. Sakte, men sikkert tar Rinko over rollen som mor for Tomo.

Naoko Ogigami gjorde seg kjent for et norsk kinopublikum med den lavmælte og filosofiske dramakomedien Briller (2007). Også i sin nye film tar regissøren seg god tid til virkelig å la oss komme tett innpå karakterene, og omfavner hun ideen om at det å være annerledes er noe fint, om enn til tider vanskelig. For selv om Japan er et forholdsvis tolerant samfunn kommer fordommene fort fram dersom man begynner å grave litt, noe Tomo får erfare. Men filmens store styrke er at den nærmer seg «problem»-tematikk ved å bruke positive rollemodeller. Close-Knit er et mor-datter-drama med troverdige karakterer som det er umulig å ikke bli glad i.

Kjøp billetter til visningen her

Human Flow

VISNING: VIKA 1, kl. 17.30

Over 65 millioner mennesker verden over er på flukt fra sine hjem på grunn av hungersnød, klimaendringer eller krig. Den kinesiske samtidskunstneren Ai Weiwei forsøker å gi visuelt uttrykk for strømmen av mennesker i dokumentarfilmen Human Flow, en episk dokumentasjon av den massive flyktningkrisen verden står overfor. Human Flow kombinerer den kinesiske kunstnerens reise til i alt 23 land, med personlige møter med mennesker som er på flukt eller bistår, og kraftfulle bilder som viser hvor omfattende krisen er. Afghanistan, Bangladesh, Italia, Frankrike, Tyskland, Tyrkia, Hellas, Kenya, Mexico, Syria og Irak er noen av landene Ai besøker på sin reise. Ved å kombinere massive oversiktsbilder med personlige møter klarer han å gi et tydelig politisk og humanistisk budskap: I en usikker tid for store deler av verdens befolkning må vi tørre å vise toleranse, tillit og medmenneskelighet. Ellers vil menneskeheten antageligvis gå en desto større krise i møte.

Kjøp billetter til visningen her

 

Candelaria

VISNING: VIKA 4, kl. 21.00

Vi er i Havanna i 1994. Det eldre ekteparet Candelaria og Victor Hugo elsker hverandre dypt, men de harde økonomiske realitetene på Cuba henger som en mørk sky over hverdagen deres. Men plutselig får både livet og filmen ny gnist, da Candelaria finner et gjenglemt videokamera på hotellet hvor hun arbeider. Gjennom kameralinsen får de øynene opp for hverandre og begynner å leve igjen. De utforsker virkeligheten rundt seg på en annen måte, og får tankene bort fra det grå som omgir dem. Så da kameraet en dag blir stjålet, oppsøker Victor bydelen El Hormiquoe, hvor stjålne ting gjerne kan bli funnet. Candelaria er varm kjærlighetshistorie, med et så nydelig uttrykk at hvert utsnitt kan stå for seg selv som et stillbilde. En film om å oppdage livet på ny, og om hvordan små gleder kan gjøre stor forskjell selv under den største fattigdom.

Kjøp billetter til visningen her