close

The Heiresses i hovedkonkurransen i Berlin

Den Sørfond-støttede filmen The Heiresses av Marcelo Martinessi deltar i hovedkonkurransen under filmfestivalen i Berlin i februar.

Av 18. jan 2018

The Heiresses (original tittel Las Herederasfikk støtte fra Sørfond i 2016, og er en co-produksjon mellom Paraguay, Tyskland, Uruguay, Norge, Brasil og Frankrike. Hovedprodusenten er La Babosa Cine fra Paraguay.

Den norske co-produsenten Hilde Berg ved Norsk Filmproduksjon AS er glad og stolt over å bli valgt ut til hovedkonkurransen i Berlin:

”Det er utrolig morsomt at filmen får sin premiere i Berlin.  Det er Marcelo Martinessi' debut som spillefilmregissør, og det er den første internasjonale spillefilmen Sebastian Pena Escobar i selskapet La Babosa Cine produserer. Det er også første gang Paraguay er hovedprodusent på en internasjonal spillefilm,” forteller Berg

”Paraguay er et ungt filmland hvor produksjon av film er begrenset av flere årsaker. Og desto morsommere er det at den er tatt ut til konkurransen i Berlin. Støtten fra Norge og Sørfond var en viktig faktor for å få prosjektet fullfinansiert. The Heiresses  er en sterk historie som fenget oss fra første “møte, og vi er svært stolte av resultatet,” fortsetter hun.

Filmen får sin offisielle skandinaviske premiere på Film fra Sør-festivalen i november.

Om The Heiresses 
 
Chela og Chiquita, som begge kommer fra rike familier i Asunción, Paraguay, har vært sammen i over 30 år. Når vi møter dem har deres økonomiske situasjon forverret seg, og de ser seg nødt til å selge en rekke eiendeler. Chiquita, som er nedtynget av gjeld, blir fengslet og anklaget for bedrageri, noe som fører til at Chela må starte et helt nytt liv. Uten å ha kjørt bil på mange år bestemmer hun seg for å starte en lokal taxibedrift for elder, rike kvinner. I sin nye hverdag møter Chela den mye yngre Angy som gir henne et nytt syn på livet.

Om Martinessi

Filmskaper og manusforfatter fra Paraguay. Studerte kommunikasjon ved det katolske University of Asunción og på London Film School. Kortfilmene hans handler om litteratur og minner, og har blant annet blitt vist på Berlinalen. Han var produsent på den første offentlige TV-kanalen i landet fra 2010 til statskuppet i juni, 2012. Landets politiske kaos resulterte I filmen La Voz Perdida, som vant beste kortfilm på filmfestivalen i Venezia i 2016.