close

Barnas Sørfilm på Cinemateket og Vega Scene

Vi er opptatt av å kunne tilby noe for alle på programmet. Sjekk ut hvilke filmer som er beregnet på de aller minste, og ta med hele familien på festival.

Av 8. nov 2018

Barnas Sørfilm er et av våre mest tradisjonsrike programmer, og på Cinemateket i Oslo og Vega Scene står helgene under Film fra Sør-festivalen i barnas tegn.

Her tilbyr vi spennende, engasjerende og morsomme filmopplevelser for barn i alle aldre.

I år har vi tryllet sammen en meny fra Kenya, Japan og Afghanistan der tøffe jenter er særlig godt representert. Ta med barna og se en annerledes og rørende superheltfilm eller animasjon for hele familien.

I tillegg til kjempebra film for hele familien blir det morsomme aktiviteter før og etter visningene utenfor kinosalen. Bli med på tegneverksted, bli malt i ansiktet av våre flinke ansiktsmalere og lag din helt egne button med vår fantastiske buttonsmaskin!

Billetter til Barnas Sørfilm på cinemateket koster kun 50 kr (20 kr for medlemmer av Barnas Cinematek.)

ÅRETS FILMPROGRAM

SUPA MODO 

Ni år gamle Jo er besatt av superhelter, og dagdrømmer om å være en av dem. Men Jo er ikke helt som andre niåringer, hun er syk og ligger på sykehus. Når moren får beskjed om at Jo ikke har lenge igjen å leve tar hun datteren med seg hjem, så hun kan tilbringe den siste tiden med familien.

Plakater av superhelter dekker veggene på Jos rom, og inspirerer henne til å kjempe videre, men det er ikke alltid like lett. For å trøste og oppmuntre Jo vil storesøster Mwix forvandle lillesøsteren til superhelten Supa Modo. Resten av landsbyen hjelper til, og litt etter litt blir virkeligheten til en fantasi hvor Jo har ekte superkrefter – plutselig kan hun flytte på gjenstander og stoppe tiden!

Supa Modo er en kjærlighetserklæring til filmen som virkelighetsflukt, med sterke skuespillerprestasjoner. Scenene der familien og vennene rundt henne gjør alt de kan for å gjøre Jos drømmer til virkelighet, vil få deg til å smile, le og gråte på en gang. En sjelden kenyansk filmperle om sorg og tap, men der latteren og gleden likevel aldri er langt unna.

Engelsk/ kikuyu/ swahili tale, norsk undertekst.

Visninger:

Cinemateket: 10. november kl. 14.00. Kjøp billetter her
Cinemateket: 11. november kl. 14.30. Kjøp billetter her
Vega Scene: 17. november kl. 13.00. Kjøp billetter her
Vega Scene: 18. november kl. 13.00. Kjøp billetter her

KIRIKOU OG TROLLKVINNEN 

Kirikou er en spesiell liten gutt – en som klarer å komme ut av mammas mage helt på egenhånd. Men i den afrikanske landsbyen hvor han er født, er brønnen tørr, husene blir plyndret og den mektige trollkvinnen Karaba spiser opp alle mennene. Hvorfor er trollkvinnen så ond? Den kloke Kirikou ser det som sin fremste oppgave å redde landsbyen. Han legger ut på en reise med ett mål i sikte: å finne Karaba og få et svar på dette spørsmålet. Kirikou og trollkvinnen er en film helt utenom det vanlige.

NB: Norsk tale. Anbefalt fra 6 år.

Visninger:

Cinemateket: 10. november kl. 13.30. Kjøp billetter her
Cinemateket: 11. november kl. 14.00. Kjøp billetter her

THE BREADWINNER 

Elleve år gamle Parvana bor i Kabul i Afghanistan. Familien lever fra hånd til munn, men takket være historiene til Parvanas far – vakre eventyr om Afghanistans fortid – holder de motet oppe. Det strenge Taliban- regimet liker ikke farens historier, og arresterer ham. Parvana må kutte det lange håret sitt og gå med gutteklær, siden kvinner ikke har lov til å gå ut og handle mat uten tilsyn fra menn.

Som gutt oppdager hun en fantastisk verden: Hun kan gå fritt, snakke med alle mennesker hun møter og handle inn mat til familien. Men den skjulte tilværelsen er også ekstremt farlig. Før en ny krig bryter ut, må Parvana skynde seg å befri faren sin. The Breadwinner er en ny vakker, sår og viktig fortelling fra skaperne av den eventyrlige sagaen Sangen fra Havet. Den har en sterk appell mot kvinneundertrykking, og balanserer humor, sinne og alvor. The Breadwinner er en fortelling om hvor viktig det er med historiefortelling og kultur i møte med barbari.

NB: Engelsk tale uten tekst! Noen skumle scener – anbefalt til nysgjerrige og filmglade barn fra ti år.

Visninger:

Cinemateket: 11. november kl. 16.30. Kjøp billetter her
Vega Scene: 17. november kl. 15.00. Kjøp billetter her

 

MAYA OG HEKSEBLOMSTEN 

Å være eneste barn i et stort og tomt hus på landet en hel sommer er vel ikke noe gøy! Det skjer med Maya, ei livlig og vill jente, som blir plassert hos en gammel tante når foreldrene drar på reise. En dag finner Maya noen blå blomster i skogen – hekseblomster, som gir henne magiske krefter. Maya og hekseblomsten er en oppfinnsom film om en tøff jente med bein i nesa.

NB: Norsk tale! Anbefalt fra 6 år.

Visninger:

Vega Scene: 17. november kl. 14.00. Kjøp billetter her
Vega Scene: 18. november kl. 13.30. Kjøp billetter her