close

Film fra Sør på Øyakino: My Friend Fela

Tradisjonen tro er vi en del av Øyakino på Ringen, og dette året presenterer dokumentaren om den nigerianske musikeren Fela Kuti. Sørg for å få med deg filmen 3. eller 4. august! 

Av 2. jul 2019

Den nigerianske musikeren Fela Kuti var et fascinerende menneske, på godt og vondt. En forkjemper for afrikansk identitet og selvstendighet, men også en mann med stor appetitt på sine omgivelser. Sørg for å få med deg dokumentaren om hans liv, My Friend Fela, på årets Øyakino!

Dato: 3. og 4. august
Tid: 18.00
Sted: Ringen kino 

Billetter finner du her. 

Om filmen
Afrobeat er en kombinasjon av yorubamusikk, jazz, highlife og heftige funkrytmer som ga vibber til James Brown - en musikkstil som ble uhyre populær på det afrikanske kontinentet på 1970-tallet. Bak denne stilen sto den nigerianske artisten og aktivisten Fela Kuti som introduserte sjangeren allerede på 1960-tallet. Stilen ble krydret med elleville dansesuggererende show, noe som gjorde ham superpopulær langt utover egne landegrenser.

Biografifilmen My Friend Fela er basert på Carlos Moores biografi om Fela Kuti, The Life is a Bitch. Boken forteller historien om en karismatisk og kompleks urkraft, som tross sin betydelige starpower bodde i slummen hele sitt liv og omga seg med et omfattende harem av koner (27 i alt). Kuti proklamerte panafrikanismen sammen med størrelser som Malcolm X og Lumumba. Dette ga ham store problemer med militærdiktaturet i landet, preget større deler av hans musikalske liv og kostet også livet til moren som var en klippe i hans liv. 

Regi: Joel Zito Araújo
Spilletid: 94 min

Billetter: 130,- / 75,- for publikum med Øyapass/ armbånd (rabatterte billetter kan kjøpes på Ringen kino mot fremvisning av pass).

Visningen er et samarbeid mellom Film fra Sør, Nordisk Film Kino og Øyafestivalen.