close

Oslo Kulturnatt: Pom Poko

På Oslo kulturnatt inviterer vi i samarbeid med arthaus og Vega Scene til visning av klassikeren Pom Poko (1994) på Vega Scene.

Av 6. aug 2019

I et år hvor Oslo feires som miljøhovedstad, hva er vel mer passende enn å trekke frem en japansk animé-klassiker, der skogen vaskebjørner mobiliserer mot trusselen om å bli utslettet av griske og nådeløse byplanleggere?

Arrangementet er gratis, og billetter kan hentes i billettskranken på Vega Scene fra kl. 16.00 samme dag! Filmen har aldersgrense 9 år, og vises med japansk tale og norsk tekst.

Om filmen
Langt inne i skogen bor Tanukiene, en helt spesiell type magiske vaskebjørner som kan forvandle seg til nesten hva som helst – til og med mennesker. De lever sine liv i sus og dus, men den harmoniske tilværelsen trues når utbyggingen av en nærliggende storby når deres territorium. Noe må skje, snart er det ikke mer skog igjen! De legger en listig plan for å skremme vekk utbyggerne med artige skøyerstreker, men den fryktløse krigeren Gonta er utålmodig: Han vil ha krig.

Studio Ghibli-legenden Isao Takahata 高畑勲 skapte dette aktivisteposet på nittitaller der han tok for seg den voldsomme veksten i Tokyo på 60-tallet og nedhoggingen av skog og natur for å få plass til flere byfolk. En kampfilm om forsvar av miljø, urfolks og dyrs rettigheter og bærekraft.

Frivillig på Film fra Sør?
Til den 29. utgaven av Film fra Sør-festivalen trenger vi rundt 90 engasjerte folk som har lyst til å bidra til gjennomføringen av Oslos største filmfestival. Vil du være med? Nå kan du melde deg som frivillig. Meld deg på og les mer her.