close

Utekino på Schous plass: My Friend Fela

Tradisjonen tro snikstarter vi årets festival med gratis utekino på Schous plass 5. september i samarbeid med Deichman Grünerløkka. 

Av 6. aug 2019

På programmet står My Friend Fela, dokumentaren om den nigerianske musikeren Fela Kutis liv. Kuti var et fascinerende menneske, på godt og vondt. En forkjemper for afrikansk identitet og selvstendighet, men også en mann med stor appetitt på sine omgivelser.

Dato: 5. september
Tid: kl. 20.00, med filmstart kl. 20.30
Sted: Schous plass

Ta med varme klær, termos og gode venner – så sørger vi for resten! 

Om filmen
Afrobeat er en kombinasjon av yorubamusikk, jazz, highlife og heftige funkrytmer som ga vibber til James Brown - en musikkstil som ble uhyre populær på det afrikanske kontinentet på 1970-tallet. Bak denne stilen sto den nigerianske artisten og aktivisten Fela Kuti som introduserte sjangeren allerede på 1960-tallet. Stilen ble krydret med elleville dansesuggererende show, noe som gjorde ham superpopulær langt utover egne landegrenser.

Biografifilmen My Friend Fela er basert på Carlos Moores biografi om Fela Kuti, The Life is a Bitch. Boken forteller historien om en karismatisk og kompleks urkraft, som tross sin betydelige starpower bodde i slummen hele sitt liv og omga seg med et omfattende harem av koner (27 i alt). Kuti proklamerte panafrikanismen sammen med størrelser som Malcolm X og Lumumba. Dette ga ham store problemer med militærdiktaturet i landet, preget større deler av hans musikalske liv og kostet også livet til moren som var en klippe i hans liv.

Regi: Joel Zito Araújo
Spilletid: 94 min

Early bird-tilbud
Filmvisningen er den perfekte oppvarmingen til festivalen, som i år går av stabelen 7.-17. november.  Det er fortsatt en liten stund til festivalen, men allerede nå kan du sikre deg festivalpass til rabattert pris. Tilbudet gjelder t.o.m. 22. september 2019. Kjøp passet her. 

Frivillig på Film fra Sør?
Til den 29. utgaven av Film fra Sør-festivalen trenger vi rundt 90 engasjerte folk som har lyst til å bidra til gjennomføringen av Oslos største filmfestival. Vil du være med? Nå kan du melde deg som frivillig. Meld deg på og les mer her.