close

Barnas Sørfilm

Av 27. sep 2019

Barnas Sørfilm er et av våre mest tradisjonsrike programmer, og på Cinemateket i Oslo og Vega Scnee  står helgene under Film fra Sør-festivalen i barnas tegn.

Her tilbyr vi spennende, engasjerende og morsomme filmopplevelser for barn i alle aldre.

I tillegg til spennende film for hele familien blir det morsomme aktiviteter før og etter visningene utenfor kinosalen. Bli med på tegneverksted og lag din helt egne button med vår fantastiske buttonsmaskin!

ÅRETS PROGRAM (visningstider for filmene kommer snart!):

Supa Modo:

Ni år gamle Jo dagdrømmer om å være en superhelt. Men Jo er ikke helt som andre niåringer. Hun ligger på sykehus, og når hun ikke har lenge igjen å leve, flytter moren henne hjem for å være med familien. Så får storesøster Mwix en ide: Hun vil forvandle jo til superhelten Supa Modo! Resten av landsbyen hjelper til, og plutselig blir virkeligheten til en fantasi, der Jo har ekte superkrefter, og kan flytte på ting og stoppe tiden! "Supa Modo" er en perle av en film som vil få deg til å smile, le og gråte på en gang.

Jungelboken (2016):

Gled deg til et gjensyn med Jungelboken! Den unge gutten Mowgli har vokst opp hos en ulvefamilie, men føler seg truet av tigeren Shere Kan, og må forlate stedet hvor han føler seg mest hjemme. På reisen for å finne ut hvem han kan være – er det jungelboer eller menneske? – får han selskap av forskjellige dyr: panteren Bagheera som vil hjelpe, bjørnen Baloo som vil nyte livet, pytonslangen Ka, apen King Louie og mange flere. Historien er filmet før, men denne utgaven fra 2016 er helt spesiell. Den er laget i levende bilder, og de dataskapte dyreskikkelsene ser utrolig realistiske ut og gir en helt egen nerve til fortellingen.

Flight of the Butterflies (2D):

Denne dokumentarfilmen er en spennende detektivhistorie fra naturens verden, om en vitenskapsmann som prøver å avsløre hemmeligheten til et av verdens flotteste insekter.  Flight of the Butterflies er bare 40 minutter lang. Men den forteller historien om Monark-sommerfuglenes årlige reise over ekvator på en spennende måte, og med bilder som er så flotte at du nesten mister pusten av dem. Hovedrollen spilles selvsagt av sommerfuglene, som holder sammen i flokker på mange millioner individer. Men vi følger også forskeren Fred Urqhuart, som i førti år forsøkte å løse mysteriet om sommerfuglenes flyttemønstre.

The Boy and the Beast:

Tre år etter den nydelige oppvekstfilmen Wolf Children, som gledet både barn og voksne på Film fra Sør-festivalen i 2012, kom regissør Mamoru Hosoda med denne oppfølgeren. The Boy and the Beast lar oss bli kjent med ni år gamle Ren, som rømmer hjemmefra når moren dør, oppløst av tårer, sorg og raseri. Han tas hånd om av Kumatetsu, en samurai-kriger fra et mystisk parallelt univers hvor alle vesener har dyreskikkelse. Kumatetsu tar Ren som sin læregutt, siden hans hovedutfordrer til makten, Iozen, også har en menneskesønn som sin lærling. I den andre verdenen starter den foreldreløse Ren et nytt liv, og snart viser det seg at han har et og annet nyttig å lære bort til sin brautende læremester.

NB! Det står feil aldersgrense i det trykte programmagasinet. Riktig aldersgrense på The Boy and the Beast er 12 år. Barn fra 9 år og oppover kan se filmen i følge med ledsager.