close

Filmseminaret Den Andres Ansikt

Er de bare ofre; kvinner i krig? Hvordan kan sexslaver og andre utsatt for umenneskelig behandling vende tilbake og leve videre?

Av 27. sep 2019

Etter fjorårets nobelprisutdeling har både seksualisert vold brukt som våpen i krig og væpnede konflikter - og jezidikvinners situasjon spesielt fått mye oppmerksomhet. Vi følger opp med årets filmseminar "Den andres ansikt", som tar utgangspunkt i regissør Zahavi Sanjavis film The Return fra 2018.

Regissøren selv introduserer filmen, og i etterkant av visningen blir det en panelsamtale mellom kurdisk-irakiske, nå svenskbaserte Sanjavi, Revin Aswad Morad – leder for organisasjonen Kulturhuset jezidiene i Norge - og Helene Aalborg, leder av Feministisk Filmklubb og styreleder i Filmklubbforbundet. Samtalen ledes av Ingvill Thorson Plesner, forsker ved HL-senteret.

Dato: 16. november  
Tid: 15.00-17.30 
Sted: Kulturkirken Jakob 

Billetter kr. 150,-. Kjøp her. 
Har du festivalpass til Film fra Sør er arrangementet gratis - passet vises i døra.

The Return:
Den kurdiske hjelpearbeideren Shilan er stasjonert i en flyktningeleir hvor hun hver dag får høre nye, grusomme historier fra kvinnene i teltene. En dag oppdager hun en tidligere IS-fange som har isolert seg og unngår all kontakt med omverdenen. Shilan bestemmer seg for å ta affære, og både hennes og den traumatiserte kvinnens liv skal endre

Filmseminaret "Den andres ansikt" er et samarbeid mellom KULT Senter for Kunst Kultur Kirke, Norske kirkeakademier og Film fra Sør. 

Seminaret inneholder filmvisninger, innledninger og panelsamtaler. Den andres ansikt ønsker å presentere filmer som framstiller religion og livssyn på en troverdig og nyansert måte, og som tar opp tematikk og problemstillinger med relevans for alle tros- og livssynssamfunn. Gjennom filmseminaret rettes det søkelys mot hvorvidt filmer både kan øke innsikt i, og forståelsen for, religioner og livssyn, men også hvordan film kan forsterke stereotypier og fordommer. Formålet med filmseminaret er å bidra til en dialog om viktige og eksistensielle spørsmål på tvers av kulturer, religioner og livssyn.