close

Gå solo på Monos

11.11 er Singles Day - en kinesisk merkedag som oppsto i Kina på 90-tallet da noen studenter ønsket å feire det å være singel. Vi i Film fra Sør velger å lage vår egen variant. 

Av 2. okt 2019

Det har seg nemlig slik at altfor mange av oss synes det er litt kleint å sette seg i kinosalen alene for å se en god film. Det vil vi gjøre noe med! Derfor slår vi et slag for å få flere til å gå solo på kino.

Filmen som står på programmet er Monos, en mesterlig og sterk film fra årets hovedkonkurranse.

Og hvis du savner noen å snakke med om filmen, blir det speedfriending i foajeen på Vega Scene etterpå.

PROGRAM
18.30 Visning av Monos i Vega EN
ca. 20.15 Speedfriending i foajeen på Vega Scene

OM MONOS
Monos er en mesterlig og intens film som vel fortjent ble storfavoritt på årets filmfestival i Berlin. Den følger en gruppe tenåringer i en paramilitær gruppe i det kolombianske fjellandskapet. Hvert medlem har sitt kodenavn, og gruppens hovedoppgaver, som de får levert av Organisasjonen, er å passe på en kidnappet amerikansk kvinne de kaller Doctora og en melkeku ved navn Shakira. Tiden innimellom fylles av brutale ritualer som gir assosiasjoner til Goldings Fluenes Herre og Conrads Mørkets hjerte.

Filmen er klaustrofobisk så det holder. Den henter inspirasjon fra den mangeårige borgerkrigen i Colombia, og regissør Alejandro Landes klarer på finurlig vis å formidle den absurde situasjonen tenåringene befinner seg i. Filmfotoet er enestående, og overgangen fra den kjølige fjelltilværelsen til den uutholdelige varme jungelen – hvor konflikten internt i gruppen tilspisses – viser fram det mangefasetterte landskapet ungdommene må kjempe seg igjennom.