close

Ekstravisninger på Vega Scene og Vika kino

Av 13. nov 2019

Ekstravisninger Vika:

August 

VISNING: VIKA 3, kl. 17.30

Vi er på Cuba, sommeren 1994. I kjølvannet av Sovjetunionens sammenbrudd prøver USA å ta knekken på det kommunistiske Cuba, og utvider sin handelsblokade av landet, noe som utløser matmangel og hyppige strømbrudd. Mange kubanere velger å flykte fra landet på hjemmelagede flåter, og for 14 år gamle Carlos snur flyktningkrisa opp ned på tilværelsen. I sin debutfilm forteller regissør Armando Capó en drivende oppveksthistorie med noen slående vakre scener. 

Kjøp billetter til visningen her.

You Will Die At Twenty 

VISNING: VIKA 4, kl. 20.15

Hvordan vokse opp og leve når livet allerede har en altfor tidlig utløpsdato? I en liten sundanesisk landsby blir gutten Muzamil født. På navnedagen mottar moren en forbannelse: sønnen kommer til å dø når han fyller tjue år. Den Sørfond-støttede filmen You Will Die at Twenty portretterer på en fantasifull måte hvordan småsamfunn, i land preget av stenge politiske og religiøse doktriner, lar overtroen få fotfeste og passiviserer innbyggerne.

Kjøp billetter til visningen her

The Cordillera of Dreams

VISNING: VIKA 1, kl. 20.45

The Cordillera of Dreams er siste del i trilogien til den mesterlige dokumentaristen Patricio Guzmán, hvor han utforsker historien om hjemlandet Chile gjennom slående vakre bilder av dets dramatiske natur. Dokumentaren er en poetisk og essayistisk hyllest til Andesfjellene – landets geografiske og metaforisk ryggrad. Filmen vant pris for beste dokumentar under årets filmfestival i Cannes. 

Kjøp billetter til visningen her. 

Ekstravisninger Vega

1982

VISNING: VEGA 2, kl. 21.00

Å fortelle noen at du er forelsket i dem er like vanskelig i krig som i fred. Det er sommeren 1982, og beleiringen av Beirut, Libanons hovedstad, nærmer seg med stormskritt. For 11 år gamle Wissam er det derimot jevnaldrende Joanna som gjelder. Det ligger hele tiden en nerve i under kjærlighetshistorien, som intensiveres etter som tegnene på krig blir tydeligere. Filmen er basert på regissør Qualid Mouaness egne barndomsminner.

Kjøp billetter til visningen her.  

Monos

VISNING: VEGA 3, kl. 21.00

Monos er en mesterlig og intens film som vel fortjent ble storfavoritt på årets filmfestival i Berlin. Den følger en gruppe tenåringer i en paramilitær gruppe i det kolombianske fjellandskapet. Filmen er klaustrofobisk så det holder. Den henter inspirasjon fra den mangeårige borgerkrigen i Colombia, og regissør Alejandro Landes klarer på finurlig vis å formidle den absurde situasjonen tenåringene befinner seg i. Filmfotoet er enestående, og overgangen fra den kjølige fjelltilværelsen til den uutholdelige varme jungelen viser fram det mangefasetterte landskapet ungdommene må kjempe seg igjennom.

Kjøp billetter til visningen her. 

Midnight Family

VISNING: VEGA 3, kl. 18.30

Mexico By har 9 millioner innbyggere, men bare 45 offentlige ambulanser. En uholdbar situasjon som gir private aktører stort handlingsrom til å kapre kunder. Midnight Family er et gripende og galgenhumoristisk portrett av en av dem, familien Ochoa, som overlever på driften av sin private ambulanse. Men konkurransen i markedet er også brutal. Her er man en flue på veggen i ambulansen hvor mye av handlingen finner sted. 

Kjøp billetter til visningen her