close

Film fra Sør på full fart inn i 30-årsjubileum

Film fra Sør gjør seg klar for et festivalår av de sjeldne. 30 år med filmkultur fra Sør skal behørig feires! 

Av 15. feb 2020

Med fantastiske tall på kino for fjorårets åpningsfilm Parasitt, gjør Film fra Sør seg klar for det store jubileumsåret. Siden den spede starten på Blindern i 1991, har festivalen nå blitt voksen og feirer i år sitt 30 års jubileum med pomp og prakt.

Det blir et spennende år der ambisjonen er å bygge opp forventningene, til festivaldørene åpner den 5.november på Klingenberg kino. Rekordbesøket i 2019 med over 28.000 besøkende gjør at lista ligger høyt, og arbeidet med å fylle salene i jubileumsåret er allerede i gang.

Frem mot åpningen i november, kommer vi til å dryppe regelmessig med nyheter, konkurranser og sterke stemmer som har bidratt til å skape byens største filmfestival gjennom 30 år.

Inntil videre koser vi oss med å oppleve suksessen med Bong Joon Hos gullpalme- og Oscarvinner, som ser ut til å bli den største kvalitetsfilmsuksessen på kino her i Norge noensinne.

Filmen ble i etterkant av fjorårets premiere i Cannes innkjøpt av Filmpoolen; en innkjøpsordning som Film fra Sør i sin tid tok initiativet til, der festivalene Bergen internasjonale filmfestival, Tromsø internasjonale filmfestivaler og Film fra Sør, sammen med NRK og distributøren Arthaus kjøper inn tre filmer i året for visning på festivalen - med påfølgende oppsetting på kino og tilslutt på NRK.

Andre innkjøp i dette samarbeidet for 2019 inkluderer den colombianske filmen Monos (Alejandro Landes) og chilenske Godt Nyttår Chile (Dominga Sotomayor Castillo).

Mer info om Parasitt på sort/hvitt på Cinemateket finner du her.