close

Gratis utekino på SALT: Snowpiercer

Av 11. jun 2020

Vi ønsker velkommen til gratis utekino på SALT 18. august! På programmet står Snowpiercer, regissert av Bong Joon-ho som står bak braksuksessen Parasitt, som var åpningsfilm på fjorårets Film fra Sør-festival.

Dørene åpner kl. 21.00
Visningen starter kl. 21.30
Varighet: 126 min
Aldersgrense: 18 år
Engelsk tale, engelsk undertekst / English, English subtitles.
Gratis inngang, maks 200 personer.

NB! Du må ta ut billett på forhånd. Sikre deg billett her.

Husk å møte opp tidlig for å sikre deg en god plass! Det er ikke lov med medbragt drikke (SALT har bar med alle rettigheter).

Snowpiercer

I en nær fremtid har et feilslått klimaeksperiment ført til en ny istid. Alt liv er utslettet, foruten de overlevende ombord på et høyhastighetstog som ustanselig raser gjennom det postapokalyptiske isødet. Her hersker et skarpt klasseskille mellom vognene – de fattige og undertrykte i den bakre enden av toget, de mektige og velstående i front. En gruppe gjør opprør, og ledet av den fåmælte Curtis (Chris Evans) kjemper de seg gjennom toget for å ta kontroll over dets hjerte og maktsenter, motoren. 

Snowpiercer er basert på den franske tegneserieromanen Le Transperceneige, og nylig hadde TV-versjonen premiere på Netflix. I det som er Bongs første engelskspråklige film har han fått med seg et internasjonalt stjernelag bestående av blant andre Tilda Swinton som togets fabelaktig karikerte «borgermester» og John Hurt som bakvognenes ideologiske lederfigur. Stemning og sjanger skifter i et heseblesende tempo, vogn for vogn. Fra en dystopisk steampunk-verden åpenbarer det seg snart et mylder av Terry Gilliamske fantasiunivers, det ene mer absurd og fargesprakende enn det andre, krydret med velkoreograferte kampscener. Snowpiercer er et visuelt slående, original og svært underholdende sci-fi-eventyr!